معادن متعدد و با ذخیره بالایی در فلات ایران وجود دارد که با تجهیز و بهره برداری از آنها به زودی شاهد شکل گیری قطب جدید سنگ آهن در کشور خواهیم بود.
مهندس محمد مرشدزاده مدیر مجتمع معادن سنگ آهن فلات مرکزی ایران گفت: 140 معدن این مجموعه در استانهای یزد، کرمان و بخشی از اصفهان واقع شده و520 میلیون تن ذخیره سنگ آهن دارد.
وی با اشاره به اینکه، این مجموعه زیر نظر ایمیدرو فعالیت می کند گفت: بدنبال افزایش قیمت سنگ آهن توجه مجدد به این مناطق افزایش یافته و ما کار اکتشاف ، استخراج و تجهیز معادن را افزایش داده ایم.
مرشد زاده در پاسخ به سوالی درباره بودجه این مجتمع گفت: خوشبختانه دکتر کرباسیان رئیس هیأت عامل جدید ایمیدرو فردی بسیار مثبت است که به من گفته "کار فنی از شما و تأمین بودجه از ما".
وی با انتقاد از نرخ اندک سنگ آهن دولتی گفت: نمیتوان در حالی که قیمت سنگ آهن در بازار بورس بیش از 250 هزار تومان است ، معادن دولتی مجبور به عرضه سنگ آهن به فولاد سازان به نرخ 80 یا 100 هزار تومان باشند.
به گفته این مقام دولتی ، شرکتهای فولاد سازی میتوانند با استفاده از روشهای نوین تولید ، بهره برداری و سود را بالا ببرند و متکی به سنگ آهن ارزان نباشند.
وی پیش بینی کرد که در 10 روز آینده قیمت جدیدی برای سنگ آهن دولتی تعیین شود و رقم جدید بین رقم فعلی و رقم بازار آزاد و به سود معدنکار و فولاد ساز توامان باشد.
مرشد زاده فعال ترین معادن سنگ آهن فلات مرکزی ایران را معدن چاه گز با ذخیره 100 میلیون تن و معدن آنومالی شمالی چغارت با ذخیره 270 میلیون تن ذکر کرد و گفت: معادن زاغیا، آنومالی 22، شیطور و چاه باشه نیز دارای ذخایر بالایی هستند که طبق بررسی کارشناسان مشاور مجتمع ، می توانند سالانه 12 میلیون تن سنگ آهن تولید کنند.
مرشدزاده افزود: تولیدات ما به زودی وارد بازار می شود و من فکر می کنم امسال بیش از یک میلیون تن تولید داشته باشیم.
مدیر مجتمع معادن سنگ آهن فلات مرکزی ایران درباره ورود این مجموعه به بورس گفت: آقای دکتر کرباسیان بدنبال حل این مسئله هستند چراکه چندماه قبل ورود ما به بورس با مشکل روبه رو شد.
وی برخی قوانین دست و پا گیر را مشکل بر سر راه توسعه معادن منطقه دانست و گفت: 35 معدن ما در مناطق شکار ممنوع و حفاظت محیط زیست است که ما بدنبال تعامل با آنها برای فعالیت هستیم.
مرشد زاده درباره فعالیت معدن چاه گز گفت: اردیبهشت ماه ، تست اولیه سنگ شکن معدن انجام شد و ما تا پایان سال ، 700 هزار تن سنگ آهن را دانه بندی شده تولید خواهیم کرد.
وی در پاسخ به سوالی درباره فعالیت اکراینی ها در معادن ایران گفت: اکراین دارای تخصص بالایی در استخراج معادن است و روش آنها برای منطقه کم آب فلات مرکزی پاسخگو است.
مرشد زاده افزود: آنها پیشنهاد داده اند که معدن در اختیارشان گذاشته شود و آنها در ازاء سالی 1.3 میلیون تن سنگ آهن، آهن اسفنجی و گندله به ما بدهند و در مقابل 3 درصد از سنگ آهن برای خودشان باشد.
میله گرد 12 تا 18 سیرجان AII 1885 و AIII 1905
12 AII بردسیر 1880 و 18 AII بردسیر 1890
میله گرد 8 شاهین بناب 2005
10 1925
12و 14 1915
16 تا 25 1905
میله گرد میانه
16 تا 25 1900