کرمان آهن

اطلاع رسانی قیمت آهن آلات در سطح شهر کرمان

کرمان آهن

اطلاع رسانی قیمت آهن آلات در سطح شهر کرمان

تعیین قیمت جدید برای سنگ آهن دولتی در آینده ای نزدیک

معادن متعدد و با ذخیره بالایی در فلات ایران وجود دارد که با تجهیز و بهره برداری از آنها به زودی شاهد شکل گیری قطب جدید سنگ آهن در کشور خواهیم بود.


مهندس محمد مرشدزاده مدیر مجتمع معادن سنگ آهن فلات مرکزی ایران گفت: 140 معدن این مجموعه در استانهای یزد، کرمان و بخشی از اصفهان واقع شده و520 میلیون تن ذخیره سنگ آهن دارد.
وی با اشاره به اینکه، این مجموعه زیر نظر ایمیدرو فعالیت می کند گفت: بدنبال افزایش قیمت سنگ آهن توجه مجدد به این مناطق افزایش یافته و ما کار اکتشاف ، استخراج و تجهیز معادن را افزایش داده ایم.
مرشد زاده در پاسخ به سوالی درباره بودجه این مجتمع گفت: خوشبختانه دکتر کرباسیان رئیس هیأت عامل جدید ایمیدرو فردی بسیار مثبت است که به من گفته "کار فنی از شما و تأمین بودجه از ما".
وی با انتقاد از نرخ اندک سنگ آهن دولتی گفت: نمیتوان در حالی که قیمت سنگ آهن در بازار بورس بیش از 250 هزار تومان است ، معادن دولتی مجبور به عرضه سنگ آهن به فولاد سازان به نرخ 80 یا 100 هزار تومان باشند.
به گفته این مقام دولتی ، شرکتهای فولاد سازی میتوانند با استفاده از روشهای نوین تولید ، بهره برداری و سود را بالا ببرند و متکی به سنگ آهن ارزان نباشند.
وی پیش بینی کرد که در 10 روز آینده قیمت جدیدی برای سنگ آهن دولتی تعیین شود و رقم جدید بین رقم فعلی و رقم بازار آزاد و به سود معدنکار و فولاد ساز توامان باشد.
مرشد زاده فعال ترین معادن سنگ آهن فلات مرکزی ایران را معدن چاه گز با ذخیره 100 میلیون تن و معدن آنومالی شمالی چغارت با ذخیره 270 میلیون تن ذکر کرد و گفت: معادن زاغیا، آنومالی 22، شیطور و چاه باشه نیز دارای ذخایر بالایی هستند که طبق بررسی کارشناسان مشاور مجتمع ، می توانند سالانه 12 میلیون تن سنگ آهن تولید کنند.
مرشدزاده افزود: تولیدات ما به زودی وارد بازار می شود و من فکر می کنم امسال بیش از یک میلیون تن تولید داشته باشیم.
مدیر مجتمع معادن سنگ آهن فلات مرکزی ایران درباره ورود این مجموعه به بورس گفت: آقای دکتر کرباسیان بدنبال حل این مسئله هستند چراکه چندماه قبل ورود ما به بورس با مشکل روبه رو شد.
وی برخی قوانین دست و پا گیر را مشکل بر سر راه توسعه معادن منطقه دانست و گفت: 35 معدن ما در مناطق شکار ممنوع و حفاظت محیط زیست است که ما بدنبال تعامل با آنها برای فعالیت هستیم.
مرشد زاده درباره فعالیت معدن چاه گز گفت: اردیبهشت ماه ، تست اولیه سنگ شکن معدن انجام شد و ما تا پایان سال ، 700 هزار تن سنگ آهن را دانه بندی شده تولید خواهیم کرد.
وی در پاسخ به سوالی درباره فعالیت اکراینی ها در معادن ایران گفت: اکراین دارای تخصص بالایی در استخراج معادن است و روش آنها برای منطقه کم آب فلات مرکزی پاسخگو است.
مرشد زاده افزود: آنها پیشنهاد داده اند که معدن در اختیارشان گذاشته شود و آنها در ازاء سالی 1.3 میلیون تن سنگ آهن، آهن اسفنجی و گندله به ما بدهند و در مقابل 3 درصد از سنگ آهن برای خودشان باشد.

تداوم روند ریزشی قیمت‌ها در بازار آهن

حدیث موسوی: روز نخست مبادلات آهن در بازار آزاد با ریزش چند درصدی قیمت‌ها همراه شد. در واقع کاهش بهای اونس جهانی در دو روز گذشته که موجب افت نرخ طلا و ارز در بازارهای داخلی شد، اثر خود را بر سطح قیمت‌ آهن آلات نیز گذاشت؛ چرا که قیمت انواع شمش وارداتی به کشور و مقاطع تولید داخل نسبت به چهارشنبه کاهش یافتند.
البته این موضوع در حالی است که در بورس کالایی لندن (LME) همزمان با تقویت دلار در برابر دیگر ارزهای رایج جهان از تاریخ نهم سپتامبر تا سیزدهم این ماه، قیمت شمش فولاد در جهت صعود خیز برداشته به گونه‌ای که از 160 دلار در ابتدای هفته گذشته میلادی به 190 دلار در پنج‌شنبه و با 10 دلار کاهش به 180 دلار در روز جمعه رسیده‌است. به طور کلی در هفته‌های اخیر قیمت محصولات فولادی در سطح جهان با بهبود جو بازارها و افزایش خرید‌ها کمی صعودی بوده است، هرچند این شرایط در کشور ما به گونه دیگری در حال رقم خوردن است. آخرین تحلیل‌ها چشم‌انداز اقتصادی آمریکا را باثبات، اتحادیه اروپا را رو به رشد و اقتصاد چین را تا حدودی رو به تعادل اعلام کرده‌اند. از سوی دیگر، انتظار می‌رود مصرف فولاد چین در ماه‌های پیش رو بالا باشد که همین امر سطح قیمت‌ها را در بازارهای جهانی نسبت به گذشته بالاتر خواهد برد.
اما در بازار داخلی به گفته فعالان بازار با عقب‌نشینی آمریکا در جنگ با سوریه و به تعویق افتادن آن سطح قیمت‌ محصولات فولادی به سطوح 20 روز تا یک ماه پیش خواهد رسید. تحت این شرایط هم طبیعی است که حجم خریدها باز هم نسبت به گذشته کاهش بیشتری بیابد. معامله‌گران معتقدند: زمانی‌که قیمت‌ها در مسیر صعود گام می‌گذارد اکثر خریداران از سازندگان و انبوه سازان مسکن گرفته تا خود اعضای صنف آهن فروش، انبارهای خود را حتی برای یکسال آینده از مصنوعات فولادی پر می‌کنند و به دلیل همین رونق معاملات در بازار که شاید ناشی از تقاضای واقعی هم نباشد بر دور تند افزایش قیمت‌ها افزوده شده و هرروز حجم خریدها را نسبت به روزهای گذشته بالاتر می‌برد، اما در شرایط برعکس، به خصوص در وضعیتی که بازار با رکود دست به گریبان است روند نزولی قیمت‌ها فشار مضاعفی را بر سیاست خودداری از خرید وارد می‌کند. در شرایط فعلی قریب به اتفاق تجار می‌گویند: از آنجا که قیمت مواد اولیه فولادسازان مثل آهن قراضه و اسفنجی باثبات مانده است، بنابراین فضا برای کاهش بیشتر قیمت‌ها وجود ندارد، اما توقف تقاضا و رکود اخیر بی‌توجه به این فاکتور همچنان موجب نزول قیمت‌ها می‌شود.
به هر طریق در روزهای اخیر که حجم داد و ستدها در کف قرار داشت، خبر دو ورشکستگی دیگر نیز در بازار پیچید که معامله‌گران را نسبت به شیوع آن در بخش بیشتری از بازار با رسیدن موعد سررسید چک‌هایشان نگران‌تر کرد. از سوی دیگر، نگاهی به جدول واردات و معاملات بورس کالا نیز نشان می‌دهد بازار فولاد کشورمان هم‌اکنون دستخوش شرایط خاصی است؛ چرا که حجم عرضه‌ها نسبت به سال گذشته کاهش زیادی یافته و قیمت‌ها با آنکه به اذعان بسیاری از فعالان بازار به کف رسیده همچنان در جهت نزول پیش می‌رود.

حقیقت بازار فولاد ایران چیست ؟

در حالی که فصل گرم ساخت و سازها رو به اتمام است، بازار داخلی محصولات فولادی همچنان به سردی می گراید و بسیاری از تولیدکنندگان این محصولات شرایط رکود سخت را تجربه می کنند.
به گزارش «فولادنیوز»، طرح های عمرانی هم تقریبا متوقف و به کندی پیش می روند و همین مساله به نگرانی عمده فعالان بازار ایران تبدیل شده و آنها همچنان در انتظار تصمیمات دولت تدبیر و امید و رونق دوباره بازار فولاد هستند.
هرچند دولت اعلام کرده است که یک طرح 100 روزه با هدف نجات اقتصاد کشور را به اجرا درمی آورد، اما به نظر می رسد اجرای این طرح در ابتدا با مسائل معیشتی پیوند خواهد داشت و در گام های بعدی می توان به بخش های بالا دستی اقتصاد از جمله صنعت فولاد امیدوار بود.

با این همه، صنعت فولاد ایران از مشکلات دیگری نیز رنج می برد که عمدتا کاهش شدید ظرفیت ها را به دنبال داشته و خود تهدید بزرگی برای این صنعت به شمار می رود. تا جایی که بسیاری از ناظران آمارهای اعلام شده در زمینه تولید محصولات فولادی را غیر واقعی می دانند. زیرا دستکم روند تولید بخش خصوصی در نیمه نخست امسال بسیار نگران کننده بوده و با آمارهای اعلام شده انطباق ندارد. زیرا در حال حاضر بسیاری از واحدها یا متوقف شده اند و یا با کمترین ظرفیت به فعالیت ادامه می دهند.

در این بین کارشناسان و فولاد سازان بزرگ کشور عکس العمل های مختلفی در برابر این بازار نابسامان از خود نشان داده اند، بهادر احرامیان عضو هیات مدیره انجمن فولاد معتقد است که در حال حاضر احتمال کاهش قیمت ها و رقابتی شدن بازار وجود ندارد و میزان تولیدات مقاطع فولادی داخلی نیز هیچ گونه افزایشی نداشته و تنها در بخش فولادسازی شاهد افزایش اندک ظرفیت های تولید بوده ایم که این امر نیز تأثیر چندانی در روند کلی بازار نداشته است.
بر اساس آخرین آمارها ،تولید محصولات فولادی بخش خصوصی در چهار ماه نخست سال جاری به یک میلیون و 539 هزار و 900 تن رسید. در این مدت ورق فولادی به میزان 362 هزار و 900 تن ؛ شمش فولاد - 274 هزار و 300 تن، تیرآهن - 103 هزارو 600 تن، میلگرد به میزان 918 هزارتن و دیگر محصولات فولادی برابر 155 هزار و 400تن تولید شده است.در تیر ماه نیز محصولات فولادی به 409 هزار و 300 تن رسید که 91 هزار تن ورق فولادی؛ 76 هزار و 300 تن شمش فولاد، 29 هزار و 300 تن تیرآهن، 248 هزارتن میلگرد و 41 هزارتن سایر محصولات فولادی تولید شد.
چندی پیش بهروز نعمتی نماینده مردم اسد آباد در مجلس با انتقاد از روند ارائه آمارهای دولتی گفته بود:ظرفیت تولید فولاد در کشور 14 میلیون تن است و به همین میزان هم فولاد وارد می شود اما رئیس جمهور گفت 20 میلیون تن ظرفیت داریم، آیا ظرفیت یعنی تولید؟ نحوه آماری که رئیس جمهور داد این گونه به اذهان متبادر می شود که ما در کشور 20 میلیون ظرفیت تولید فولاد داریم در حالیکه در بهترین شرایط تولید فولاد ما 14 میلیون تن باشد که به همین میزان هم وارد می کنیم.
در همین حال رضا شهرستانی عضو انجمن تولید کنندگان فولاد نیز گفت: تصمیمات نادرست اتخاذ شده در بخش گمرک از مشکلات اصلی این صنعت به شمار می رود به نحوی که ممکن است کالاهای فولادی 3 تا 6 ماه در گمرک بماند و مسئولین به بهانه های مختلف از ترخیص کالاها جلوگیری کنند.
وی بیان کرد: جهت جلوگیری از خام فروشی و توسعه صنعت فولاد این ضرورت وجود دارد که تسهیلات بانکی در اختیار بخش های خصوصی قرار گیرد و مهم تر از همه موانعی که سد راه صادرات هستند از میان برداشته شده و عرضه و تقاضا متناسب با یکدیگر باشند.
در همین راستا نادر قاضی پور عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس بیان کرد: اولویت نعمت زاده باید اهمیت دادن به صنایع فولادی کشور باشد وی باید از فولاد سازان حمایت کند این حمایت هم در عرصه دولتی و هم خصوصی اعمال شود تا شاهد پیشرفت باشیم.
وی بیان کرد: :با توجه به مصرف بالای فولاد در کشور ، باید با یک برنامه ریزی دقیق و زمانبندی شده و همچنین سپردن طرح ها به دست افراد با تجربه هر چه سریع تر نسبت به اتمام این طرح ها اقدام کرد.
براساس جدیدترین گزارش انجمن جهانی فولاد (WSA) تولید فولاد خام ایران در هفت ماهه سال جاری میلادی با افزایش 1.8 درصدی به هشت میلیون و 662 هزار تن رسید. با این میزان تولید ایران در رده پانزدهم بزرگترین فولادسازان جهان قرار گرفت.
به گزارش فولاد نیوز،تولید فولاد ایران در ماه جولای 2013 نسبت به مدت مشابه در سال قبل با 16.1 درصد رشد به یک میلیون و 302 هزار تن رسید. این میزان تولید نسبت به جولای 2011 هم افزایش 20.8 درصدی را نشان می‌دهد. همچنین تولید فولاد ایران در هفت ماهه سال 2013 نسبت به مدت مشابه در سال 2011 افزایش 11 درصدی را نشان داد.
براساس گزارش انجمن جهانی فولاد، تولید فولاد خام در 64 کشور جهان در جولای 2013 با افزایش 2.7 درصدی به 132 میلیون و 325 هزار تن رسید. تولید فولاد جهان در هفت ماهه امسال هم دو درصد افزایش یافت و به 921 میلیون و 641 هزار تن رسید.
حال باید گفت با ادامه این وضع سرنوشت تولید چه خواهد شد ؟ اگر روند بازار در ماه های پیش رو مثل سال قبل باشد نه تنها تجار بلکه کارخانه ها نیز ورشکست می شوند. اگر مسئولان وزارت صنعت و معدن و تجارت دروازه ها را به روی صادرات باز نکنند باید انتظار ورشکستگی ها و توقف های بیشتری در تولید را داشته باشند.
بنابراین امید است با یک برنامه ریزی دقیق و کارشناسی و حمایت های دولت و وزارت صنعت و معدن و تجارت مشکلات پیش روی این صنعت هر چه زودتر حل شود و شاهد پیشرفت های خوبی در صنعت فولاد کشور باشیم.

قیمت عمده میلگرد مورخ 92/6/24

میله گرد 12 تا 18 سیرجان AII 1885 و AIII 1905


12 AII بردسیر 1880 و 18 AII بردسیر 1890


میله گرد 8 شاهین بناب 2005

10        1925

12و 14  1915

16 تا 25 1905


میله گرد میانه

16 تا 25 1900



نرخنامه مورخ 92/6/23

نرخ فروش آهن آلات در شهر کرمان 92/6/23


مشاهده