کرمان آهن

اطلاع رسانی قیمت آهن آلات در سطح شهر کرمان

کرمان آهن

اطلاع رسانی قیمت آهن آلات در سطح شهر کرمان

حقیقت بازار فولاد ایران چیست ؟

در حالی که فصل گرم ساخت و سازها رو به اتمام است، بازار داخلی محصولات فولادی همچنان به سردی می گراید و بسیاری از تولیدکنندگان این محصولات شرایط رکود سخت را تجربه می کنند.
به گزارش «فولادنیوز»، طرح های عمرانی هم تقریبا متوقف و به کندی پیش می روند و همین مساله به نگرانی عمده فعالان بازار ایران تبدیل شده و آنها همچنان در انتظار تصمیمات دولت تدبیر و امید و رونق دوباره بازار فولاد هستند.
هرچند دولت اعلام کرده است که یک طرح 100 روزه با هدف نجات اقتصاد کشور را به اجرا درمی آورد، اما به نظر می رسد اجرای این طرح در ابتدا با مسائل معیشتی پیوند خواهد داشت و در گام های بعدی می توان به بخش های بالا دستی اقتصاد از جمله صنعت فولاد امیدوار بود.

با این همه، صنعت فولاد ایران از مشکلات دیگری نیز رنج می برد که عمدتا کاهش شدید ظرفیت ها را به دنبال داشته و خود تهدید بزرگی برای این صنعت به شمار می رود. تا جایی که بسیاری از ناظران آمارهای اعلام شده در زمینه تولید محصولات فولادی را غیر واقعی می دانند. زیرا دستکم روند تولید بخش خصوصی در نیمه نخست امسال بسیار نگران کننده بوده و با آمارهای اعلام شده انطباق ندارد. زیرا در حال حاضر بسیاری از واحدها یا متوقف شده اند و یا با کمترین ظرفیت به فعالیت ادامه می دهند.

در این بین کارشناسان و فولاد سازان بزرگ کشور عکس العمل های مختلفی در برابر این بازار نابسامان از خود نشان داده اند، بهادر احرامیان عضو هیات مدیره انجمن فولاد معتقد است که در حال حاضر احتمال کاهش قیمت ها و رقابتی شدن بازار وجود ندارد و میزان تولیدات مقاطع فولادی داخلی نیز هیچ گونه افزایشی نداشته و تنها در بخش فولادسازی شاهد افزایش اندک ظرفیت های تولید بوده ایم که این امر نیز تأثیر چندانی در روند کلی بازار نداشته است.
بر اساس آخرین آمارها ،تولید محصولات فولادی بخش خصوصی در چهار ماه نخست سال جاری به یک میلیون و 539 هزار و 900 تن رسید. در این مدت ورق فولادی به میزان 362 هزار و 900 تن ؛ شمش فولاد - 274 هزار و 300 تن، تیرآهن - 103 هزارو 600 تن، میلگرد به میزان 918 هزارتن و دیگر محصولات فولادی برابر 155 هزار و 400تن تولید شده است.در تیر ماه نیز محصولات فولادی به 409 هزار و 300 تن رسید که 91 هزار تن ورق فولادی؛ 76 هزار و 300 تن شمش فولاد، 29 هزار و 300 تن تیرآهن، 248 هزارتن میلگرد و 41 هزارتن سایر محصولات فولادی تولید شد.
چندی پیش بهروز نعمتی نماینده مردم اسد آباد در مجلس با انتقاد از روند ارائه آمارهای دولتی گفته بود:ظرفیت تولید فولاد در کشور 14 میلیون تن است و به همین میزان هم فولاد وارد می شود اما رئیس جمهور گفت 20 میلیون تن ظرفیت داریم، آیا ظرفیت یعنی تولید؟ نحوه آماری که رئیس جمهور داد این گونه به اذهان متبادر می شود که ما در کشور 20 میلیون ظرفیت تولید فولاد داریم در حالیکه در بهترین شرایط تولید فولاد ما 14 میلیون تن باشد که به همین میزان هم وارد می کنیم.
در همین حال رضا شهرستانی عضو انجمن تولید کنندگان فولاد نیز گفت: تصمیمات نادرست اتخاذ شده در بخش گمرک از مشکلات اصلی این صنعت به شمار می رود به نحوی که ممکن است کالاهای فولادی 3 تا 6 ماه در گمرک بماند و مسئولین به بهانه های مختلف از ترخیص کالاها جلوگیری کنند.
وی بیان کرد: جهت جلوگیری از خام فروشی و توسعه صنعت فولاد این ضرورت وجود دارد که تسهیلات بانکی در اختیار بخش های خصوصی قرار گیرد و مهم تر از همه موانعی که سد راه صادرات هستند از میان برداشته شده و عرضه و تقاضا متناسب با یکدیگر باشند.
در همین راستا نادر قاضی پور عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس بیان کرد: اولویت نعمت زاده باید اهمیت دادن به صنایع فولادی کشور باشد وی باید از فولاد سازان حمایت کند این حمایت هم در عرصه دولتی و هم خصوصی اعمال شود تا شاهد پیشرفت باشیم.
وی بیان کرد: :با توجه به مصرف بالای فولاد در کشور ، باید با یک برنامه ریزی دقیق و زمانبندی شده و همچنین سپردن طرح ها به دست افراد با تجربه هر چه سریع تر نسبت به اتمام این طرح ها اقدام کرد.
براساس جدیدترین گزارش انجمن جهانی فولاد (WSA) تولید فولاد خام ایران در هفت ماهه سال جاری میلادی با افزایش 1.8 درصدی به هشت میلیون و 662 هزار تن رسید. با این میزان تولید ایران در رده پانزدهم بزرگترین فولادسازان جهان قرار گرفت.
به گزارش فولاد نیوز،تولید فولاد ایران در ماه جولای 2013 نسبت به مدت مشابه در سال قبل با 16.1 درصد رشد به یک میلیون و 302 هزار تن رسید. این میزان تولید نسبت به جولای 2011 هم افزایش 20.8 درصدی را نشان می‌دهد. همچنین تولید فولاد ایران در هفت ماهه سال 2013 نسبت به مدت مشابه در سال 2011 افزایش 11 درصدی را نشان داد.
براساس گزارش انجمن جهانی فولاد، تولید فولاد خام در 64 کشور جهان در جولای 2013 با افزایش 2.7 درصدی به 132 میلیون و 325 هزار تن رسید. تولید فولاد جهان در هفت ماهه امسال هم دو درصد افزایش یافت و به 921 میلیون و 641 هزار تن رسید.
حال باید گفت با ادامه این وضع سرنوشت تولید چه خواهد شد ؟ اگر روند بازار در ماه های پیش رو مثل سال قبل باشد نه تنها تجار بلکه کارخانه ها نیز ورشکست می شوند. اگر مسئولان وزارت صنعت و معدن و تجارت دروازه ها را به روی صادرات باز نکنند باید انتظار ورشکستگی ها و توقف های بیشتری در تولید را داشته باشند.
بنابراین امید است با یک برنامه ریزی دقیق و کارشناسی و حمایت های دولت و وزارت صنعت و معدن و تجارت مشکلات پیش روی این صنعت هر چه زودتر حل شود و شاهد پیشرفت های خوبی در صنعت فولاد کشور باشیم.